Blog Post

Prof. Dr. İlhan Şahin’in “Konargöçerler: Doğuşu, Hayat Tarzları ve Dinamik Unsurları” Konferansı

Prof. Dr. İlhan Şahin’in “Konargöçerler: Doğuşu, Hayat Tarzları ve Dinamik Unsurları” Konferansı

Türk Tarih Kurumu, kurulduğu günden itibaren Türk ve Türkiye tarihi alanındaki bilimsel çalışmaları yanı sıra kültür ve sanat alanlarında da faaliyetlerini sürdürmektedir. Kurumumuzun banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bilim, kültür ve sanat alanlarına verdiği değeri miras alan Kurumumuzun Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle düzenlemeye başladığı Bilim, Kültür ve Sanat Konferansları ile bu alanlardaki konular kapsamlı bir şekilde ve geniş bir zaman aralığında ele alınmakta, ülkemizin bilim, kültür ve sanat alanlarındaki birikimi değerlendirilmeye açılmaktadır.

Konferans serisi kapsamında, 24 Mayıs Cuma günü İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Şahin, “Konargöçerler: Doğuşu, Hayat Tarzları ve Dinamik Unsurları” başlıklı bir konferans verecektir.

Saat 15.00’te Kurumumuzun konferans salonunda gerçekleşecek etkinlik halkın katılımına açıktır.

 

Prof. Dr. İlhan Şahin

Prof. Dr. İlhan Şahin lisans eğitimini 1974’te, doktora eğitimini ise 1981 yılında İstanbul Üniversitesinde tamamladı. Osmanlı sosyo-kültürel ve idari tarihi üzerinde yoğunlaşan Şahin; kültür, uygarlık, göçebelik gibi konularda birçok eser, proje ve uluslararası kongreye imza attı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Wisconsin Üniversitesi’de, Japonya’da Ritsumeikan ve Meiji Üniversitelerinde misafir araştırmacı olarak bulundu. Ayrıca Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinde uzun yıllar görev yaptı. Japonya’nın akademik kurumlarından Toyo Bunko’nun şeref üyesi olan Prof. Şahin, Osmanlı tarihinin uluslararası akademik kurullarından CIÉPO’nun aslî üyesi ve başkan yardımcısıdır.

Prof. Dr. Şahin, Osmanlı sosyal ve ekonomik tarih ile ilgili eserleriyle bilinmektedir.  Ayrıca önemli bir kısmı Altay halklarının kültür ve uygarlık değerlerine ait olmak üzere 20’ye yakın eserin de müşterek editörüdür. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan Şahin, göçebelik tarihi ile ilgili mukayeseli çalışmalarını sürdürmektedir.