Prof. Dr. Ahmet ÖZCAN, Millî Savunma Üniversitesi, Kara Harp Okulu Dekanlığı, Tarih Bölümü öğretim üyesi olup; Sosyal ve Beşerî Bilimler Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir. Dil ve Tarih-Coğrafyası Fakültesi Tarih Bölümü’nden 1992’de mezun olan Özcan, Kethüda Said Efendi Tarihi Transkripsiyonu ve Değerlendirmesi adlı el yazması eser üzerine yaptığı çalışma ile Kırıkkale Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans (1999); Türkiye’de Popüler Tarihçilik adlı doktora teziyle Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora dereceleri aldı (2008). Lisansüstü öğretimini sürdürdüğü yıllarda Ankara’da sahaflık yaptı (1995-2008). Doktorasını bitirdikten sonra Çankırı Karatekin Üniversitesi, Tarih Bölümü’nde Yardımcı Doçent unvanıyla öğretim üyeliğine başladı (2009). 2009-2010 tarihleri içinde yaklaşık bir yıl Londra’da kaldı (SOAS). 2014’te Doçent, 2019’da Profesör unvanı alan Özcan, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde; Rektör Danışmanlığı, Tarih Bölümü Başkanlığı, Türkiyat Enstitüsü Müdürlüğü, Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve Rektör Yardımcılığı gibi idari görevlerde bulundu. Çankırı Karatekin Üniversitesi’ndeki çalıştığı yıllarda Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nin Fakülte, SUEM ve Güvenlik Bilimleri Enstitüsü’nde; MSÜ Kara Harp Okulu Dekanlığı ile Alparslan Savunma Bilimleri ve Millî Güvenlik Enstitüsü’nde misafir öğretim üyesi olarak dersler veren Özcan, Mayıs 2022’den beri MSÜ Kara Harp Okulu Dekanlığında Profesör kadrosunda çalışmaktadır. Çalışma alanları: Tarih yazımı, askerî tarih yazımı, basın ve yayın tarihi, jandarma tarihi (kolluk tarihi), tarih kaynakları, biyografi ve bibliyografya gibi alan ve konulardır. Akademik yayınlarının yanı sıra popüler tarih ve deneme tarzı yazıları da bulunan Özcan’ın Türk Tarih Kurumu yayınları arasında bulunan Türkiye’de Popüler Tarihçilik adlı eseri Türkiye Yazarlar Birliği 2011 yılı en iyi araştırma ödülünü aldı. İki yıl Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu Üyeliği yapan Özcan, 2022 yılında Türk Tarih Kurumu Askerî Tarih Komisyonu’nda da yer almış ve 2023 yılı Kasım ayında Türk Tarih Kurumu Asli Bilim Kurulu Üyesi olmuştur.
Prof. Dr. Dilşen İNCE ERDOĞAN, lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümünden, yüksek lisans derecesini ise Dokuz Eylül Üniversitesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nden “II. Meşrutiyet Döneminde Sebilür’reşat’a Göre Kadın ve Aile” başlıklı tezi ile tamamlamıştır. Doktor unvanını ise aynı üniversiteden “Osmanlı Devleti’nde Amerikalı Misyonerler ve Van Ermeni İsyanı (1896)” başlıklı tezi ile almıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde araştırma görevlisi ve okutman olarak göreve başlayan İnce Erdoğan, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümünde önce Doktor Öğretim Üyesi sonrasında Doçent ve Profesör olarak çalışmıştır. Bu dönemde, Rektör Danışmanlığı, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Kadın Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi Müdür Yardımcılığı, Atatürk İlkeleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü gibi çeşitli görevler üstlenmiştir. Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde birçok bilimsel araştırma projesinde proje yöneticisi olarak görev yapan İnce Erdoğan, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nin projesini hazırlamış ve kuruluş aşamasında danışman kadrosunda yer almıştır. 2019 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü’nde profesör olarak göreve başlamış ve 2020 yılında Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi’nde Bilim Kurulu üyesi ve aynı kurumun Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca, ulusal ve uluslararası kongrelerde düzenleme kurulu başkanlığı ve düzenleme heyeti üyeliği gibi görevler üstlenmiştir. Çalışma alanları arasında misyonerlik faaliyetleri ve Amerikalı misyonerler, Türk-Ermeni ilişkileri, Ermeni terörü, Demokrat Parti, İngiliz basını, Osmanlı’da eşkıyalık, Millî Mücadele, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti’nde kadın hareketleri bulunmaktadır. Ayrıca İnce Erdoğan, YÖK bursu ile yurtdışında çalışmalarda bulunmuş, alanı ile ilgili kitaplar, makaleler, kitap bölümleri kaleme almış, çeviriler ve kitap editörlükleri yapmış, birçok ulusal ve uluslararası kongreye katılmıştır. Amerikan Misyonerlerinin Faaliyetleri ve Van Ermeni İsyanları 1896, Anlatmak İçin Anlamak Ermeni Sorunu Understanding is to Explain Armenian Question kitaplarından bazılarıdır.
Prof. Dr. Ebru ALTAN, 1988-1992 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü’nde Lisans öğrenimini tamamladı. Aynı yıl adı geçen üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans öğrenimine başladı. Yüksek Lisans tezi olarak Prof. Dr. Işın Demirkent’in danışmanlığında, Willermus Tyrensis’in historia rerum in partibus transmarinis gestarum (Deniz Aşırı Bölgelere Yapılan Seferlerin Tarihi) adlı eserinin XI. ve XII. kitaplarını notlandırarak Türkçeye çevirdi ve 1995 yılında bu programdan mezun oldu. Bu süre zarfında mensubu olduğu aynı üniversitenin Doğu Dilleri ve Edebiyatı ve Klasik Filoloji bölümlerinde misafir öğrenci olarak öğrenimini sürdürüp Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nde görev yaptı; 1995 senesinde de Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak atandı. Yine Prof. Dr. Işın Demirkent’in danışmanlığında hazırlamış olduğu İkinci Haçlı Seferi (1147-1148) adlı teziyle 2000 yılında Doktor unvanını aldı ve 2003 senesinde İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü, Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent kadrosuna atandı. TÜBİTAK desteğiyle bir yıl süreyle Londra Üniversitesi’nde Antakya Haçlı Prinkepsliği hakkındaki proje kapsamında çalışmalar yürütüp 2009’da Doçent, 2015 yılında ise Profesör unvanlarını aldı. Hâlen başkanlığını yürüttüğü aynı Anabilim Dalında Bizans Tarihi, Haçlı Seferleri ve Latin Doğu Tarihi, XI-XIII. yüzyıl Türk-Bizans ilişkileriyle ilgili Lisans ve lisansüstü düzeyde dersler vermekte ve bu konulardaki ilmî çalışmalarına devam etmektedir.
Prof. Dr. Haluk SELVİ, Atatürk Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı’nda 1994 yılında “Büyük Millet Meclisi’nde Celaleddin Arif Bey” adlı tez çalışmasıyla yüksek lisansını, 1998 yılında “Millî Mücadelede Erzurum (1918-1923)” adlı tez ile doktorasını tamamlamıştır. Doktora tezi Atatürk Araştırma Merkezi tarafından yayınlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Tarihi içinde Millî Mücadele Tarihi ve Türk-Ermeni İlişkileri alanlarında çalışmalarını devam ettiren Prof. Selvi’nin, Millî Mücadelede Erzurum, Millî Mücadelede İlk İşgaller İlk Direnişler, Sorularla Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Birinci Dünya Savaşı’ndan Lozan’a Ermeni Sorunu, İşgal ve Protesto (İzmir’in İşgali ile İlgili Protesto Telgrafları), Sultan’a Suikast adlı kitapları ve yayınlanmış çok sayıda kitap bölümleri, makaleleri ve editörlüğünde yayınlanmış birçok sempozyum kitabı ve ansiklopedi çalışmaları bulunmaktadır. Prof. Dr. Selvi, 1994 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Tarih Bölümünde başladığı akademik hayatına 1999 yılından beri Sakarya Üniversitesi’nde devam etmektedir. 2001-2018 yılları arasında Sakarya Üniversitesi, Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve 2020-2023 yılları arasında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2023 yılı Kasım ayında Türk Tarih Kurumu Asli Bilim Kurulu Üyesi olmuştur.
Prof. Dr. Mehmet Ali ÜNAL, 1958 Yılında Denizli iline bağlı Buldan ilçesinde doğdu. İlkokulu Buldan’da, Ortaokul ve Liseyi Denizli’de bitirdi. 1980 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Genel Türk Tarihi Kürsüsü’nden mezun oldu. 1984 yılında Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek lisans yaptı. 1983 yılında Fırat Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak işe başladı. 1987 yılında Fırat Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde XVI. Yüzyılda Harput Sancağı adlı teziyle doktor unvanını aldı. 1987 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’ne Yardımcı Doçent olarak atandı. 1989 yılında aynı üniversitede Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda Doçent oldu. 1993 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ne atandı. 1995 yılında aynı üniversitede, Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalında Profesör oldu. 2001-2004 yılları arasında Trakya Üniversitesi’nde çalıştı. Halen Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal’ın basılmış olan 14 kitabı ve 100’den fazla kitapta bölüm, makale ve bildiriden oluşan bilimsel yayını bulunmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Musa KADIOĞLU, 1994 yılında Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı’nda lisans ve 1997’de Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Doktora derecesini 2002 yılında Almanya’nın Freiburg Albert-Ludwigs Üniversitesi, Arkeoloji Enstitüsü’nde Prof. Dr. V. M. Strocka danışmanlığında tamamlamış olduğu “Nysa Tiyatrosu Sahne Binası Cephe Mimarisi” konulu teziyle almıştır. Bu tezi ile Humanismus Heute adlı eyalet vakfı tarafından 2002 Yılı Günter-Wöhrle Başarı Ödülü’ne ve aynı tezin 2006 yılında yayınlanan kitabı ile (Die Scaenae Frons des Theaters von Nysa am Mäander, Forschungen in Nysa am Mäander I) 2007 Yılı Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Teşvik Ödülü’ne layık görülmüştür. 1998 yılında Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD), 2000-2001 yıllarında Freiburg Albert-Ludwigs Üniversitesi, 2010 yılında Türk-Amerikan İlmî Araştırmalar Derneği (ARIT), 2012 yılında Alexander von Humboldt Vakfı ve 2021 yılında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) sağlamış olduğu araştırma burslarıyla bilimsel çalışmalarını Freiburg, Oxford ve Philadelphia’da sürdürmüştür. 2010 yılından itibaren İzmir ili, Seferihisar ilçesinde yar alan Teos Antik Kenti’nde T.C. Ankara Üniversitesi ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı adına sürdürülen arkeolojik çalışmaların başkanlığını yürütmektedir. Çalışmaları, Eski Yunan ve Roma Dönemi Mimarisi, Anadolu Roma İmparatorluk Dönemi Mimari Bezemesi ve Heykeltıraşlığı ile Menderes Nysa’sı (Sultahisar), Ankyra (Ankara) ve Teos (Seferihisar/Sığacık) antik kentleri üzerine yoğunlaşmıştır. 1995 yılında Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Arkeoloji Bölümü, Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı’nda asistan olarak göreve başlayan Kadıoğu, 2011 yılından itibaren aynı anabilim dalında profesör olarak görev yapmaktadır. 2023 yılı Kasım ayında Türk Tarih Kurumu Asli Bilim Kurulu Üyesi olmuştur.
Prof. Dr. Nejla GÜNAY, Kahramanmaraş’ta doğdu. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Tarih Anabilim Dalı’ndan 1989 yılında mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini “XVI. Yüzyılda Bursa Yahudileri” adlı teziyle 1999 yılında; doktora eğitimini “Maraş Ermenileri” adlı tezi ile 2007 yılında tamamladı. 2011 yılında Doçent, 2018 yılında Profesör unvanını alan Nejla Günay’ın çok sayıda bilimsel kitap ve makalesi bulunmaktadır. Bu çalışmaların çoğu Osmanlı ve Rus Ermenilerini konu almaktadır. Nejla Günay; İttihat Terakki ve Ermeniler, Taşnaksutyun Cemiyeti ile ilişkiler, Azerbaycan ve Ermeniler konusu ekseninde Osmanlı-Rus, Osmanlı-İngiliz ilişkileri konularında makale ve tebliğler hazırlamıştır. Prof. Dr. Günay; Maraş ve Zeytun Ermenileri, Ahıska Türkleri, Müslümanların Anadolu’ya göçleri, Osmanlı toplum yapısı, millî mücadele ve spor tarihi konularında çok sayıda makale yayımlayıp tebliğ sunmuştur. Nejla Günay, 2015 yılında yayımlanan “Zoraki İttifaktan Yol Ayrımına İttihat Terakki ve Ermeniler” adlı çalışmasını profesörlük takdim tezi olarak hazırlamıştır. Bu kitabın 2020 yılında ikinci baskısı çıkmıştır. Nejla Günay’ın diğer kitapları arasında; “XVI. Yüzyılda Bursa Yahudileri” (2005), “100. Yılında 1909 Maraş Ermeni Olayları” (2009), “Gediz Bibliyografyası” (1999), bölüm yazarlığı ve editörlüğünü yaptığı “Osmanlı Toplum Yapısı ve Millet Sistemi” (2020) ile “Millî Mücadelenin Güney Cepheleri (1.baskı 2021-2.baskı 2022), “Gazi Terbiye Enstitüsünden Gazi Üniversitesine” (2018), “Aşiretler, Muhacirler, Mübadiller ve Mültecilerin İskânı” (2021) bulunmaktadır. Günay, TUBA ve FSM Vakıf Üniversitesi tarafından yürütülen “Millî Mücadeleye Yerel Bakışlar” (2023) serisinde Güney Cepheleri kısmının bulunduğu 4. cildin koordinatörlüğünü ve ayrıca Maraş, Adana, Mersin, Osmaniye bölümlerinin monografi yazarlığını üstlenmiştir. Prof. Günay; Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, Gazi Akademik Bakış Dergisi ve Türkiye Günlüğü dergilerinde editörlük veya alan editörlüğü görevini üstlenmiştir. Nejla Günay, 2016-2019 arasında Gazi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü başkanlığını yürütmüştür. Evli ve üç çocuk annesi olan Nejla GÜNAY hâlen G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Bölümü öğretim üyesidir.
Doç. Dr. Sefer SOLMAZ, 1990 yılında Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tarih Bölümü’nde mezun oldu. 1993 yılında Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Tarih Anabilim Dalı Ortaçağ Tarihi Bilim Dalında “Halîfet Gazi ve Halîfet-zâdeler” adlı teziyle Yüksek Lisansını bitirdi. 1992 yılında ortaöğretimde Tarih Öğretmeni olarak göreve başladı. 1994 yılında Selçuk Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü, Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevliliğine atandı. 2001 yılında Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Tarih Anabilim Dalı, Ortaçağ Tarihi Bilim Dalında “Danişmendliler Devleti ve Kültürel Mirasları” adlı teziyle doktorasını tamamladı. 1996 yılından itibaren Öğretim Görevlisi olarak İslam Öncesi Türk Tarihi ve Ortaçağ Türk-İslâm Tarihi alanlarında dersler vermeye başladı ve 2010 yılında Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı’nda Dr. Öğr. Üyesi oldu. 2012 yılında YÖK Bursu ile gittiği İngiltere’nin başkenti Londra’da School of Oriental and African Studies (SOAS) Kütüphanesi ve British Library’de araştırmalarda bulundu. Selçuk Üniversitesi’nde Selçuklu Araştırmaları Merkezi Müdür Yardımcılığı (2016-2020), Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Editörlüğü (2017-2020), Tarih Bölüm Başkanı Yardımcılığı: (2017-2020), Öğrenci Toplulukları Koordinatörlüğü (2020-2021), Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğü (2020-devam etmektedir) gibi idari görevler üstlendi. 2020 yılında Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalında Doçent oldu. Selçuklu Tarihi ve Medeniyeti ile ilgili düzenlenen “II. Uluslararası Selçuklu Kültür ve Medeniyeti Selçuklularda Bilim ve Düşünce Sempozyumu” (2011), “Uluslararası Selçuklular ve Haçlılar Sempozyumu” (2016), “Uluslararası Selçuklu Tarihi ve Tarihçiliğinin Temel Meseleleri” (2019), “Uluslararası Anadolu’nun İrfan Çağı (XIII-XIV. Yüzyıllar) Sempozyumu” (2021) gibi bilimsel toplantılarda düzenleme kurulu üyesi ve editör olarak görev aldı. Ayrıca Türk Sultanları/Büyük Selçuklu Ar-Ge Projesi’nde “araştırmacı” (2021), Türkiye Selçuklu Sultanları Külliyatı (Saltanat Dönemleri ve Akademik Alana Tanıtımları) Yayın Ar-Ge Projesi’nde “cilt editörü (cilt proje yürütücüsü) ve araştırmacı” (2022), Türkiye Selçuklu Sultanları Ar-Ge Projesinde ise “proje yürütücüsü ve araştırmacı” (2023) olarak görev yaptı. Selçuklular, Müslüman Türk Devletleri, İlk Türk Anadolu Beylikleri konularında çalışmalar yapmakta olup bunlarla ilgili çeşitli kitap, makale, bildiri ve ansiklopedi maddeleri bulunmaktadır. Bazı çalışmaları: İbn Fazlan Seyahatnâmesine Göre İtil Bulgarları, Sultan Sencer, Sultan I. Kılıç Arslan.
Prof. Dr. Selim KARAHASANOĞLU, Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü’nden 2001 yılında mezun oldu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü’nden 2004’te yüksek lisans derecesini aldı. New York Eyalet Üniversitesi-Binghamton Tarih Bölümü’nden 2009 yılında doktor unvanını aldı. 2013’te Doçent, 2019’da Profesör oldu. Halen, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yapıyor. 2016’da Türkiye Bilimler Akademisi tarafından Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne (TÜBA-GEBİP) layık görüldü. TÜBİTAK ve Alexander von Humboldt bursiyeri olarak, araştırmacı-konuk bilim insanı statüsünde, iki yıl süreyle Berlin Freie Üniversitesi Türkoloji Enstitüsü’nde bulundu. Onsekizinci yüzyıl, tüketim, maddi kültür, ben-anlatıları üzerine çalışmaları bulunmaktadır. Yarı zamanlı olarak Maltepe ve İstanbul Bilgi Üniversitelerinde dersler verdi/veriyor. Eserlerinden bazıları: Politics and Governance in the Ottoman Empire, Kadı ve Günlüğü, Küçükköy Taşlıtarla Gaziosmanpaşa, History from Below.
Dr. Yasin YILDIZ, 1998 yılında Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 2001-2003 yılları arasında İngiltere’de University Of East Anglia’da İşletme Yönetimi (Master) programını “The Effects Of Communication Related Factors On Increased Customer Responsiveness In Marketing Communications, CRM” teziyle tamamlamıştır. Aynı zamanda 2003 yılında Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında “Türkiye’de İnternet Gazeteciliğinin Toplumsal Etkileri” adlı teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2012 yılında ise İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri programında “Yaşlanma ve Göç Boyutuyla AB ve Türkiye Emek Piyasaları İlişkisi” doktora teziyle doktorasını tamamladı. 2003 yılında Milli Saraylar Dairesi Başkanlığı’na Müşavir, 2009 yılında Milli Saraylar Dairesi Başkanı ve 2011 yılında ise TBMM Genel Sekreter Yardımcısı (Milli Saraylar) olarak atandı. Hâlen 2018 yılında atandığı Milli Saraylar İdaresi Başkanı görevini yürütmektedir. Bilimsel çalışmalarını ağırlıklı olarak tarihi ve kültürel mirasın korunması ve yönetimi üzerine yapmaktadır. Milli Saraylar Belgeler Dergisi 2. sayısında “Milli Saraylar Müdürlüğü’nün Kuruluş Mevzuatı” konulu makaleyi, Milli Saraylar Sanat Tarih Mimarlık Dergisi’nin 21. sayısında “Osmanlı Devleti’nde Cam İmalatı ve Beykoz Cam ve Billur Müzesi” makalesini yazmışlardır. Milli Saraylar Yayınları’ndan olan Topkapı Sarayı kitabında “Topkapı Sarayı’nda Milli Saraylar Dönemi”, Uluslararası Milli Saraylar Sempozyumu kitabında ise “Saray-Müzelerin Yönetiminde Milli Sarayların Kurumsal Dönüşümü” bölümünü yazmışlardır.